Bělení zubů

Ne nadarmo se říká, že zuby jsou první věc, které si na vás druhá osoba všimne. Právě z tohoto důvodu je nutná řádná péče a pravidelné prohlídky u zubaře. Skvělým řešením je také bělení zubů, o kterém si více povíme v tomto článku.

 

Každý z nás touží po úsměvu jako z Hollywoodu, ale povězme si pravdu. V některých případech toho nelze dosáhnout. Mnoho lidí si jako náhradu zubů vybere vždy tu nejsvětlejší barvu, v tom případě ale je potřeba počítat s tím, že jde o neestetický a nepřirozený krok.

Pokud chcete zářivý úsměv, skvělým řešením je bělení zubů, které se v dnešní době provádí stále častěji. Rozhodně se není čemu divit. Přece jen jde o zákrok, po kterém lidé touží na pravidelné bázi. Bělení zubů přináší velké množství benefitů. O tom, ale také o mnoha dalších věcech, se můžete dočíst v následujících řádcích.

 

Jasně bílé zuby

 účinné bělení zubů

Čisté a bílé zuby jsou rozhodně součástí příjemného vzhledu. Pokud i vy toužíte po úsměvu, který mají herci a herečky v amerických filmech, měli byste podstoupit oblíbené bělení zubů. Barvu zubů v některých případech neovlivníte. Jedná se například o genetický faktor nebo související onemocnění. V mnoha situacích včas barvu zubů můžete ovlivnit. Pravé zuby jsou ty, které žloutnou, například kvůli kouření, časté konzumaci sladkostí nebo pití slazených nápojů.

V současné době je také prokázáno, že některé druhy potravin barví zuby. Jasným příkladem je například černý čaj nebo káva. Díky bělení však budou vaše zuby jasně bílé, takže si můžete neustále užívat úsměv jako z reklamy. Je však důležité říci, že bělení zubů není trvalou záležitostí, a proto je nutné tento postup podstoupit opakovaně.

 

Bělení zubů je určeno pro dospělé

 

Každý, kdo je starší 18 let, může podstoupit bělení zubů. Pokud jste dospělý, můžete podstoupit bělení. Dále to není nijak omezeno. Jednoduše řečeno, bělení zubů je vhodné pro každého, kdo má zdravé zuby. O bělení se vždy poraďte s dentální hygienistkou nebo zubním lékařem. V některých případech není bělení možné. To platí zejména v situacích, kdy jsou vaše zuby zkažené nebo čekají na nějakou léčbu. Nejprve byste měli dát zuby do pořádku, než začnete přemýšlet o jejich bělení. O tom vás však informují i odborníci na stomatologických klinikách.

 

Co je bělení zubů?

 

Nejprve budeme hovořit o tom, co bělení zubů vůbec znamená. Každý si pod tímto pojmem představuje něco jiného. Bělení zubů bychom však mohli charakterizovat jako metodu, která chrupu navrátí zářivou bílou barvu. Tento postup lze provést pomocí různých metod. Nejčastěji se jedná o mechanické a chemické metody. Bělení zubů lze provádět ambulantně, ale také v domácí podobě, ale o tom si ještě něco řekneme.

 

Důvody žloutnutí zubů

 stupnice bělení zubů

Již jsme zmínili několik výše uvedených důvodů, které jsou nejčastějšími faktory žloutnutí zubů. Jedná se o kouření. Cigarety a jiné tabákové výrobky způsobují ztmavnutí a zároveň zbarvení zubů. To však není jediný důvod. Pokud jste jedním z lidí, kteří zanedbávají ústní hygienu, je pochopitelné, že vaše zuby jsou nažloutlé. K tomu dochází nejčastěji v případech, kdy si zuby nemyjete pravidelně, nebo v situaci, kdy nepoužíváte doporučené dentální pomůcky.

Patří mezi ně například mezizubní kartáčky nebo dentální nitě.  Tyto pomůcky je třeba použít, pokud chcete mít zdravé a zářivé zuby. V mezizubních prostorech se vám totiž zachytává spoustu zubního plaku a bakterií, které, pokud nejsou pravidelně odstraňovány, mohou také způsobit zánět dásní nebo zubní kaz. Škrabka na jazyk je také velkou pomůckou. Měli byste ji vždy používat po čištění zubů. Možná tomu nevěříte, ale nejvíce bakterií máte na jazyku. Pokud používáte škrabku na zuby, předejdete tak zubnímu kazu a zároveň budete více odolávat žloutnutí zubů.

 

Měli byste se vyhnout alkoholickým nápojům, kávě, černému čaji a kolovým nápojům. Právě tyto nápoje obsahují velké množství cukru a chemických barviv, které ovlivní přirozenou barvu vašich zubů. Mezi další faktory patří i čas a stárnutí. Koneckonců, to jsou důvody, které nelze žádným způsobem ovlivnit.

 

Zub se totiž přirozeně opotřebuje ve více případech a zároveň se může měnit i barva. Vedlejší účinky některých léků také obsahují jako jeden z nežádoucích účinků žloutnutí zubů. Proto si na to dávejte velký pozor. V některých případech nedokážete žloutnutí ovlivnit. Platí to například u kardiovaskulárních nemocích nebo u cukrovky. Samozřejmě, rakovina a léčba s ní spojená může také poškodit zuby.

 

Výsledek bělení zubů je patrný

 

garantovaný účinek bělení zubů

Mnoho zákazníků se často ptá, zda je bělení zubů opravdu tak účinné, jak se říká. Bělení zubů účinnými produkty funguje. Těch je na trhu však jen málo, takže je nutné si vybrat podle skutečných recenzí, historie značky a tak dále. Bělící pásky Crest se mezi ty fungující přípravky jednoznačně zařazují. To je snad zřejmé z jejich více než 21leté historie (údaj z roku 2022), nebo z recenzí skutečných uživatelů na Heurece, nebo z milionů zkušeností lidí po celém světě.

Taktéž funguje i ambulantní bělení u zubaře. To je však nárazové a ne postupné jako bělení domácími přípravky, proto nemusí mít vždy takový efekt, jaký si člověk představuje. Někdy je potřeba zuby dobělit produktem na domácí bělení zubů.

Samozřejmě, každý člověk má jiný názor na bělení a jeho účinky. Někdo čeká příliš bíle na zuby po bělení, ale to by bylo neestetické. V tomto případě je bělení zubů nastaveno tak, aby působilo co nejpřirozeněji a esteticky. Výsledky bělení zubů jsou patrné, a tak tento postup rozhodně stojí za to. Proto, pokud o tom přemýšlíte a nemůžete se rozhodnout, určitě byste do toho měli jít. Vyplatí se to v několika ohledech.

 

Metody bělení zubů

 

Pravděpodobně by vás také zajímalo něco o tom, jaké metody bělení zubů v současné době existují. Obecně platí, že bělení zubů je rozděleno na peroxidové a neperoxidové metody. Pokud jde o peroxidovou metodu, jak již název napovídá, na bělení zubů se používá peroxid. Ale nebojte se.

Odborníci přesně vědí, v jakém množství je nutné aplikovat peroxid vodíku tak, aby byl bezpečný. V tomto případě se jedná o hluboké bělení zubů, které vám přinese viditelné výsledky i po dobu několika měsíců. Pokud jde o peroxid, je to nejoblíbenější metoda bělení a lidé se do ní okamžitě zamilovali. Samozřejmě je pochopitelné, že peroxid by neměl být aplikován na ústní dutinu příliš často.

 

Pokud jste se rozhodli pro neperoxidovou metodu, mohli byste být velmi zklamáni, protože tato metoda nefunguje pro každého. A pokud funguje, je nesrovnatelně slabší a působí mnohem kratší dobu než bělení peroxidem. Při bělení zubů je také nutné dodržovat pokyny lékaře. Pouze tímto způsobem vám bělejší zuby vydrží déle.

 

Konzultace před bělením zubů

 vybělený zub

Stejně jako u většiny zubních ošetření je bělení zubů případ zákroku, který byste měli nejdříve konzultovat. Zubař nebo dentální hygienistka vás o všem bude informovat a vy se můžete ptát na cokoliv, co vás napadne.. Konzultace byste před bělením zubů určitě neměli zanedbat. Váš lékař Vám řekne o celé proceduře a také Vám ve všem poradí. Zkontroluje vaše zuby a řekne vám, zda jsou vhodné pro bělení a zda můžete zuby bělit bez problémů.

Koneckonců, bělení zubů není téma, o kterém se mluví tak často. To je také důvod, proč byste se měli o všem poradit s odborníkem. Jak dobře víte, každý člověk má jiný názor, a proto byste si neměli brát názory jiných pacientů tolik k srdci. Každý očekává jiné výsledky, má jiné cíle a touhy. Někomu to nemusí sednout a proto je nejlepší, když si to vyzkoušíte na svých zubech. Bělení zubů se obecně doporučuje podstoupit maximálně 2-3 krát ročně, ale vždy se můžete poradit s odborníky o všem.

 

Domácí bělení – ano nebo ne?

 

Mnoho lidí se drží představy, že si mohou sami bělit zuby doma. Nemusí jít k lékaři a platit spoustu peněz. Je pravda, že existuje spousta tipů pro domácí bělení zubů. Na internetu najdete širokou škálu domácích způsobů, ale jen málo z nich je tak efektivních. Doporučuje se například citronová šťáva nebo hydrogenuhličitanová soda smíchaná s vodou. Taková neprofesionální rada může vašim zubům více ublížit, než aby pomohla nějaké bělejší barvě. Citronová šťáva obsahuje silné ovocné kyseliny, které vyleptají vaši sklovinu. A hydrogenuhličitanová soda nevratně brousí sklovinu. Je to něco, co se nedá vrátit. Zuby pak budou ještě snadněji a rychleji nabírat barviva a tmavší odstín. Raději byste měli navštívit zubaře a dentální hygienistku nebo vsadit na osvědčené domácí produkty bělení zubů, jako jsou bělicí proužky Crest.

V tomto případě se investice rozhodně vyplatí. Koneckonců nejde o zas tak vysokou částku. V neposlední řadě nepodstupujete bělení zubů tak často, takže si na tento zákrok můžete bez problémů šetřit. Mimo jiné existuje také řada bělících zubních past. Najdete je v lékárně, drogerii nebo klasické prodejně nebo v našem e-shopu. Účinky však ještě nebyly potvrzeny natolik, aby pro některé průkopnické účinné bělení zubů tyto zubní pasty doporučovali zubní lékaři a dentální hygienistky. Pasty mohou bělit, ale většinou jen povrch zubů, což nemusí znamenat žádné viditelné bělení. S pastami Crest jsou zákazníci spokojeni a objednávají je opakovaně a pravidelně. Některé jsou dobré pro bělejší zuby. Jiní mají vyšší očekávání, a proto sahají spíše po páscích než po pastách.

 

Bělící pásky Crest

 objednat bělící přípravek na zuby

Osvědčený produkt pro domácí bělení zubů. Bezpochyby to nejlepší, co známe pro bělení zubů a můžeme vám doporučit a zároveň zaručit výsledný bělící efekt. Jsou to bělící proužky Crest. Jsou vyráběny přímo v USA a vyznačují se širokou škálou benefitů. Na celosvětovém trhu jsou od roku 2001, takže se nejedná o neověřenou novinku, ale o historií a zkušenostmi lidí ověřený produkt.

Bělící pásky Crest jsou světovou jedničkou na trhu v oblasti bělení zubů.  Během mnoha let fungování trhu prošly inovativním vývojem. Jsou stále lepší a lepší.

 

Jednoduchým způsobem se nalepí na zuby a nechají se působit. Rychle a snadno. Žádné dlouhé sezení pod LED lampou bez pohybu na nepohodlné židli. S proužky Crest můžete sledovat televizi, surfovat po internetu, pohybovat se kdekoli nebo se dokonce osprchovat. Současně je důležité říci, že bělící pásky Crest jsou cenově dostupné. Proto, pokud hledáte rychlou formu bělení zubů, Crest pásky pro vás budou to pravé ořechové. Vše opět záleží na vás a vašich preferencích. Možná vás také potěší, že tento produkt používají i americké hvězdy a díky tomu mají zářivý úsměv jako z Hollywoodu.

 

Před bělením zubů

 

Jak jsme již zmiňovali, předtím, než postoupíte samotný zákrok, je vhodné a potřebné konzultovat vše se zubařem nebo s dentálním hygienikem. Na konzultaci se dozvíte, jak se to dělá a odborník vám poradí, která metoda je pro vás nejlepší. Vše záleží na vás, ale také na stavu vašich zubů a názorech odborníků. Než začnete bělit, váš zubní lékař zkontroluje stav vašeho chrupu. To znamená, že pokud máte zubní kaz, zánět dásní nebo jakýkoli zub, který je třeba vytrhnout, budete muset nejprve tyto záležitosti vyřešit. Teprve pak se budete moci vrhnout do bělení zubů.

Také nezapomeňte, že bělení zubů může zvýšit citlivost zubů. I z tohoto důvodu je nutné si předem vše pečlivě promyslet a zároveň konzultovat s odborníky v této oblasti. Mírně zvýšená citlivost zubů je běžnou a neškodnou doprovodnou reakcí jakéhokoli účinného bělení zubů. Pokud však trpíte obecně citlivými zuby, může být tato doprovodná reakce mnohem silnější a proto nepříjemná. Váš problém s citlivými zuby se může dočasně zvýšit.

Také byste se měli řídit i poučením od lékaře po bělení zubů. Krátce po zákroku byste se měli vyvarovat kořeněným potravinám, nápojům s umělými barvivy, nebo cigaret, kávy a tabákových výrobků. Pokud chcete, aby bělejší zuby vydržely déle bílé, měli byste se těmto věcem vyhýbat déle a svědomitěji. Je to dobré i pro vaše celkové zdraví.

 

 

Bělení můžete podstoupit i vy

 vybělení zubů

Bělení zubů je vhodné pro všechny dospělé, ale v současné době existuje několik výjimek. Ty jsou zvláště spojeny s tím, pokud jsou vaše zuby pokažené, nebo pokud máte závažné související onemocnění, jako je paradontóza a tak dále. Pokud však mezi tyto výjimky nepatříte, bělení zubů můžete podstoupit i vy. Jaký způsob bělení zubů si vyberete, je jen na vás. Záleží však také na stavu vaší zubní náhrady a v podstatě na vašem celkovém zdravotním stavu.

Současně byste se měli o všem poradit se zubním lékařem nebo dentální hygienistkou. Pokud jde o rozpočet, vyhraďte si jej předem. V tomto případě se ale na domácích metodách bělení nevyplatí šetřit. Ty levné jsou samozřejmě méně účinné nebo dokonce úplně neúčinné. Bělící pásky Crest jsou ověřenou volbou a zárukou kvalitního bělícího efektu.


Polovičné balení Crest 3D White Professional Effects
-38%
20 ks v balení
10 aplikací
30-45 minut
Bělící pásky na zuby Crest 3D White Professional Effects
-18%
TOP bestseller
40 ks v balení
20 aplikací
30-45 minut

Crest 3D White Professional Effects

2 490 Kč2 035 Kč

Vyprodáno

Bělicí pásky Crest 3D PROFESSIONAL White + LED LIGHT s bělicí lampou
TOP produkt
38 ks v balení
19 aplikací
1 hodina
Bělicí pásky Crest 3D BRILLIANCE White
32 ks v balení
16 aplikací
30 minut

Zatím nebyl vložený žádný komentář.


 
 
 


Přihlášení

 
Obnovení zapomenutého hesla

Nemáte ještě účet?

Nákupní košík

Zavřít X

Nákupní košík je prázdný.

Pokračovat v nákupu